Tallinna vanalinn koos Snelli tiigi ja Toompeaga on imeilus! Aga selle teise poole kesklinnast oleme täiesti ära lagastanud ja reostanud. Saan aru, et tahetakse autodest lahti saada – tehke see plats siis üldse puhtaks! Ma nägin kunagi selliseid plaane, et Viru keskuse ümbrus Tallinnki hotellist kuni Forumi keskuseni ja Viru ringini taheti teha autovabaks, et sellest kujuneks pargimoodi ala, kus jalakäijad saaksid liikuda ja ka niisama aega veeta,“ räägib Anu ning arvab, et see idee on jäänud valitsejate võimumängude taha.

„Mul ei ole Tallinnas tore ringi kõndida. Tulen tööle mööda Liivalaia tänavat, no lausa vastik on seal käia! Ma nii ootasin seda, et see Pronksi tänava kant, mis oli eelmisel suvel kõik üles kaevatud, arendatakse millekski ilusamaks. Selle tänava ääres oleva lillepoe omanik rahustas mind, et: „Anu, ära ole kuri! Siia tuleb imeilus puiestee, mille keskel on puud, jalakäijate tee laieneb, siia pannakse pingid, mille ümber on lilled ja põõsad.“ Ja mina mõtlesin, et vau, kas tõesti sellest Liivalaia-Pronksi-Jõe tänava alast tuleb mingi tore koht, kustkaudu tahadki tööle jalutada, ja rahunesin maha. Aga kui ma seda tulemust sügisel nägin, siis ma mõtlesin, et no mitte midagi pole muutunud, pigem nagu õudsam, kõik need tuulekoridorid ja tolm lendab. Meil ju ei armastata tänavaid pesta ka, ilmselt arvatakse, et ah vihm nagunii peseb,“ on meediastaar üsna morjendatud pealinna arendustest.

„Ausalt öeldes oleme Tallinna teinud koledamaks. Siin on mõned ilusad kõrghooned, mis mulle väga meeldivad – jah, areneme ja oleme moodsad. Aga enamus neid uusi maju on lihtsalt kohutavad ja nad ka lagunevad kiiresti. Meil ei ole seda kesklinna ilu, et mulle meeldiks siin olla. Siis põgenedki kuhugi, kus on mingitki rohelust. Reidi tee on tehtud väga ilusasti, selle teemaga ma üldse ei kurjusta. Aga kuidagi nii vähe on seda rohelust Tallinnas, see on väga kurb. Ja tundub, et inimesed vihkavad puid ja linde. Ja kui sa seda kritiseerida julged, siis öeldakse, et koli minema, koli mujale,“ jagab Anu Saagim oma mõtteid Eesti pealinna inimsõbralikkuse kohta.

*

Anu Saagim on ajakirjanik ja toimetaja, karismaatiline meediapersoon, kes on viimased paar aastakümmet kodumaist inforuumi rikastanud efektsete ja säravate, julgete ja lustlike esinemistega, millest nii mõnedki lood on muutunud legendideks ning teeninud talle Skandaalitari ja Bravuuritari tiitlid. Tal on poeg, ta on elanud lisaks Eestile ka Soomes, Rootsis, Ameerikas. Anu on olnud seltskonnaajakirja „Just!“ ja Postimehe meelelahutusportaali Elu24 peatoimetaja ning Õhtulehe veebi loovjuht, ta on kaasa löönud ka mõnes filmis ja arvukates saadetes. Saatejuht-toimetajana teeb ta Õhtulehes saateid „Puuduta mind“ (koos Sirje Presnaliga) ja „Hommikusöök staariga“ ning Delfi Taskus podcasti „Hea tüdruk“ (koos Piret Taliga).

Ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ tuleb juttu küpsemaks ja teadlikumaks kasvamisest, sõnavabadusest ja tsensuurist ning tõdede paljususest, headusest ja kurjusest, tänapäeva noortest ning täiel rinnal elamisest.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid